четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Тайните на пирамидите

Ентусиасти търсят дълбокия смисъл и значение във формата на пирамидата.
Хеопсовата пирамида според мнозина е най-възхитителното нещо, построено някога. Но какво я прави толкова специална и защо една огромна камара от камъни е заслужила да се нарича едно от чудесата на света? Ето някои факти за Хеопсовата пирамида, които малко хора знаят, и които наистина биха накарали всеки да гадае кой я е построил и с каква цел.
Голямата пирамида в Гиза е съставена от шест милиона тона прецизно поставени камъни, покриваща площ от 13,6 акра. Основата е толкова прецизно поставена, че нито един от ъглите не е на повече от сантиметър по-високо или по-ниско от останалите. Как е било възможно да се нивелира с такава перфектност?
Средната надморска височина на земята е 146.5 метра, което е и абсолютно точната височина на пирамидата. И не само това, тя е първоначално построена с огромни полирани варовикови камъни, тежащи 20-50 тона всеки. Камъните продължават да се намират наоколо, като много от тях са били премахнати и използвани за строеж на джамии и паметници. Хеопсовата пирамида е изглеждала като огромен бял полиран рефлектор, заради което е била наречена „Светлината“.

Това, което е най-забележително е, че пирамидата се намира точно на мястото, където се пресичат паралела и меридиана, които покриват най-голяма площ от земната повърхност. Такава точка има още една на планетата, но тя е в океана. С други думи, пирамидата е построена върху точния център на земната маса.

Как е възможно древните хора да са построили нещо, което не можем да построим днес и дали е чиста случайност, че тази конструкция се намира точно върху центъра на земната маса и е със средната надморска височина? А това е само началото. Има открития относно пирамидите, които ги представят по напълно нов начин. Не може да се каже, че всичко е абсолютна истина, дори и учените нямат отговор на доста въпроси. Но едно е ясно – струва си да се знае.

Според различни проучвания, пирамидите са технологични машини с изцеляващи свойства, които акумулират естествената енергия, което може да се види на снимка, направена по кирлианова фотография. Тази енергия позволява на пирамидите да вършат неща, които наричаме чудеса. Например през 1959 година Карел Дрбал е спечелил чехословашкия патент за неговата „Хеопсова пирамида – острилка за бръсначи“, след като открил, че остриета се подострят сами, ако се поставят в контейнер с тази форма. Това е научно доказано през 2001 година от доктор Краснохоловец чрез сканираща електрони микроскопска снимка, показваща, че молекулната структура на острието наистина се променя.
Много пирамиди са построени в Русия и Украина от бивши работници от строително-трудови войски от Съветския съюз след падането на желязната завеса, с цел провеждане на множество изследвания. В днешно време съществуват повече от 50 пирамиди, построени по целия свят от пластмаса и фибростъкло, които се подлагат на експерименти и днес. Това е само малък списък от резултатите, които са получени. Тези експерименти са научно контролирани и наблюдавани от руската медицинска академия, руския технически университет и много други организации и комитети. 
Тези невероятни опити показали следното:

- Съхранението на лекарствено средство, в случая веноглобулин, е довело до повишаване на ефективността му три пъти;

- Когато давали на мишки канцерогенни вещества, 60% от мишките в пирамидата оцелели, в сравнение със само 7% от контролната група. Като цяло вируси и отрови се оказали по-малко опасни и токсични;
ако пирамида е построена върху петролен кладенец това повишава добива на петрол с 30%, както и качеството му;

- Семена, съхранявани в пирамида преди посева им увеличили реколтата с 20 до 100% за различните видове;

- При животните се наблюдавало повишение на кръвни телца, а храна подобрявала вкуса си, както и удължавала срока на годност;
водата се пречиства, когато е поставена в пирамида;

- Озонови дупки над пирамида се затворили, появили се нови въздушни течения, а цветя, за които се предполагало, че са изчезнали,, са пораснали отново в околностите на пирамиди;

- Молекулярната структура на камъни се променяла, когато са поставени в центъра на пирамида, а повърхността им ставала бяла. Това е повторено 40 различни пъти с 40 различни камъка;

- Затворнически килии, построени от гранит, който е бил държан в пирамида, се оказало, че подобряват поведението и намаляват криминалната активност.


Изглежда, че животът си има енергия, която го поддържа, и тази енергия като че ли се концентрира около пирамида. Може би пирамидата играе роля на фуния, през която тече космичната енергия. Дали затова древните хора са били обсебени от пирамидите и са ги строели и изобразявали където могат? И откъде са имали подобна информация? А защо не използване тази технология, за да помогнем на планетата си днес? Въпроси много, а отговорите на някои от тях може и никога да не разберем.

0 коментара:

Публикуване на коментар