петък, 14 октомври 2016 г.

Facebook влиза в офиса с Workplace

Facebook направи дългоочакваната премиера на Workplace (известно преди като Facebook at Work ) – бизнес инструментът, с който социалната мрежа влиза в пряк сблъсък с компании, като Slack и Salesforce, за да предостави унифицирано решение за бизнес комуникация, съхранение и обработка на данни и приложения за офиса. Компанията представи Workplace тази седмица на специално организирано за целта събитие, провело се в Лондон.

Платформата представлява своеобразен „Facebook за офиса“, като тя не е свързана с личния профил на служителя в социалната мрежа, а е вътрешнокорпоративен инструмент за бизнес сътрудничество и производителност в офиса.

Интерфейсът и достъпните функции тук сходни със стандартния, който използват над милиард интернет потребители всеки ден, като отново си има стена, групи и чат, възможност за провеждане на видео-конферентни срещи чрез Live, тук са и така спорните напоследък Trending Topics, Reactions и възможностите за търсене, както и Messenger. Освен това, платформата е открита, така че бизнесите лесно да могат да интегрират свои собствени приложения, като например такива за анализ и обработка на данни и др., както и възможността за осъществяването на по-лесна комуникация при общи проекти с друга компания чрез Multi-Company Groups.

Един от партньорите на Facebook тук са Box, облачният доставчик на място за съхранение на данни и облачна инфраструктура и приложения.

„Това не беше общоизвестно досега, но ние вече няколко години наред работим с Facebook над Workplace. Имаме намерение да обслужим начина по запазване на данните, как бива обезпечена сигурността и как бива управлявано офис пространството, и искаме да разширим възможностите на информацията, с която тези хора боравят, интегрирайки я във всяко приложение, с което работят“, обяснява в интервю за eWEEK, Арън Леви, изпълнителен директор на Box.

В публикация в един от блоговете на компанията, Леви споделя, че когато сътрудничеството в офиса се осъществява посредством един лесен за управление и познат интерфейс, като този на Facebook, това помага по изключително мощен начин на компаниите.

Workspace вече има над 1000 клиенти, между които личат имената на компании, като Booking.com, Telenor, Danone, The Royal Bank of Scotland, Starbucks и др. Вземайки предвид, че Box вече имат доста сериозно корпоративно портфолио и доставя услуги на компании от ранга на Google, Microsoft и IBM, спокойно може да предположим, че Workplace може да се окаже страхотен ход на най-голямата социална мрежа.


0 коментара:

Публикуване на коментар