петък, 14 октомври 2016 г.

Внимавайте при контактите си с известни YouTube потребители, съветва организация

Сред създателите на съдържание в YouTube има множество популярни личности, чиито клипове се гледат от милион хора по цял свят, но особено по-младите потребители трябва да бъдат доста внимателни, когато общуват с тях.

За това предупреждава неправителствена организация за защита на децата, която твърди, че “размитите граници” между YouTube звездите и техните зрители могат да изложат на опасност подрастващите. Емили Чери от Националното общество за защита на децата казва, че създателите на съдържание трябва да носят отговорност за това отношенията им с младите фенове да са благоразумни. Причина за изказването е неотдавнашен случай, при който YouTube потребител известен с прякора VeeOneEye е правил секс със своя почитателка, която е била едва на 15 години.

Организацията споделя съвети за безопасност в интернет, сред които никога да не споделят лична информация онлайн, да не се сприятелявате с хора, които не познавате в реалния живот и да споделяте с родителите си къде и при кого отивате.

На свой ред YouTube също призовава за повече внимание, прозрачност и разяснения за това как трябва да протичат евентуалните отношения с популярни на сайта личности.

0 коментара:

Публикуване на коментар