сряда, 22 март 2017 г.

Глоба от 1.5 млн. долара за разпространение на спам за хапчета за отслабване

Федералната комисия за търговия на САЩ наложи рекордна глоба от милион и половина долара на потребител, който разпространява спам имейли.

Обвиняемият Колби Фокс, притежател на компаниите Tachht, Inc. и Teqqi, LLC, ще трябва да плати 500 000 долара за това, че е получавал неправомерен контрол на имейл акаунти, от които след това изпращал рекламни имейли за хапчета за отслабване. Както може да предположите, тези „лекарства“ нямат никаква медицинска стойност и действието им не е доказано. Престъпникът ще плати само тази част от сумата, тъй като не е в състояние да изплати цялата глоба.Мъжът не само извършвал фалшив маркетинг и използвал чужди имейли, но и придружавал рекламите с фалшиви изказвания на знаменитости, които уж подкрепяли продукта. Схемата на измамата карала хората да мислят, че получават препоръки за хапчетата от техни близки и колеги, тъй като имейлите идвали от познати адреси.

Сред използваните без разрешение имена на известни личности е това на ТВ звездата Опра Уинфри и на сериала The Doctors. Генерирани били дори фалшиви сайтове за новини, които хвалели пробива в медицината, който хапчетата постигнали.

0 коментара:

Публикуване на коментар