четвъртък, 9 март 2017 г.

Бум в използването на Apple устройства в бизнеса

Дълго време BlackBerry бе предпочитаната марка в корпоративните среди, но със слизането на компанията от сцената се откри празнина, която Apple е готова да запълни.
Поне това показват данните от анализа на компанията Jamf, която прави бизнес софтуер за устройствата на американската компания. Основният извод от доклада ѝ е, че делът както на iOS, така и на Mac в корпоративния сектор е нараснал доста през последната година.Събирайки данни от 300 мениджъри и висши служители от компании, някои от които са с над 10 000 души персонал, Jamf стига до извода, че 91 процента от корпоративните организации вече използват Мас. Процентът е изключително висок и показва доверието към продуктите на Apple, особено като се има предвид, че 44 процента от организациите дават на служителите си възможност за избор между Mac и PC.

71 процента от компаниите дават на служителите си да избират между телефони с iO и Android и отново огромната част от тях предпочитат умния телефон на Apple.

Причините, които организациите посочват за избора на iOS и Mac са свързани със сигурността, поддръжката, интеграция и лесната инсталация. IBM например вече има почти 100 000 Мас машини, след като даде тази опция на служителите си през 2015 г.


https://www.kaldata.com

0 коментара:

Публикуване на коментар