вторник, 14 март 2017 г.

В Южна Корея създадоха прототип на смартфон с огъващ се екран

Южнокорейската корпорация Kolon Industries създаде прототип на смартфон с огъващ се екран. За това съобщи топ-мениджърът на организацията Канг Джон-Сек днес.

Джонг-Сек е заявил, че материалът за смартфона не отстъпва по здравина на закаленото стъкло, а специалният полиамиден филм, позволяващ на мобилното устройство да се огъва, включва с състава си още кварц, полимери и силиконов каучук.

Смартфонът на Kolon Industries може да се отклонява от оста си един сантиметър над 200 хиляди пъти. А модифицираният дисплей може да се сгъва на половина.
Над огъващи се екрани към днешна дата работят и специалистите на такива брандове, като Apple, Samsung, Lenovo, Microsoft. Разработката на съответния проект е започнала още миналото лято. Предполага се, че производството на иновативните дисплеи ще се увеличи до сто милиона копия през 2018 година.

Корпорацията Kolon Industries, основана през 1957 г. първоначално се е занимавала със създаването на найлон и полиестер, но американските власти са ги обвинили в кражба на търговски тайни на компанията „Дюпон“, занимаваща се с производство на кевлар.

0 коментара:

Публикуване на коментар