сряда, 29 март 2017 г.

Блокираната в Русия социална мрежа LinkedIn започва да си плаща данъците

Социалната мрежа LinkedIn в края на миналата година публично се отказа от изпълнението на нормативите на руското законодателство. Но сега изглежда, че приоритетите са променени и LinkedIn се регистрира във Федералната данъчна служба на РФ, за да си плаща данъците. По този начин LinkedIn става една от 128-те компании, които от 25-ти април тази година ще започнат да плащат данъци в Русия.

Това че LinkedIn се е регистрирала в данъчната служба не означава, че блокирането й от Роскомнадзор ще бъде прекратено. Това ще стане след като социалната мрежа започне да изпълнява изискванията на законодателството.


Въпреки че LinkedIn е официално блокирана в Русия и че членове на нейното ръководство се заричат да не отстъпват пред руските регулатори, LinkedIn предприе първите стъпки към възстановяване на пълната работоспособност на онлайн услугата. А пресслужбата на социалната мрежа съобщи, че „LinkedIn както преди ще бъде достъпна и на руски език, а ние се надяваме, че в близко бъдеще ще можем да възстановим работата на тази услуга“.
Историята с блокирането на LinkedIn в Русия започна в средата на 2016 година, когато Роскомнадзор подаде срещу нея съдебен иск за нарушаване на руските закони за събирането, записа, съхранението и обработката на персоналните данни на руските жители.


Вижте повече: https://www.kaldata.com

0 коментара:

Публикуване на коментар