вторник, 28 март 2017 г.

Потребители на Microsoft съдят компанията заради Windows 10

 
Група от потребители на операционната система Windows 10 от американския щат Илинойс са се решили да съдят Microsoft, съобщава Windows Central.

Въпросната група твърдят, че принудителното обновяване към най-новата версия на Windows им е причинила загуба на данни и други щети на техните компютри. От подадения иск (pdf) от тях става ясно, че те също така търсят организирането на колективен иск от името на всички жители на Илинойс за щетите им, нанесени на техните системи до 30 дена след ъпгрейда към Windows 10. Те обвиняват Microsoft в нарушение на гаранционните договорености, проява на небрежност, проявена безотговорност и измама към потребителите.

Ищците напомнят агресивната маркетингова стратегия по рекламиране на новата система, подканянето за инсталирането ѝ посредством трудни за премахване и устойчиви диалогови прозорци и принудително сваляне и инсталиране на системата..

„Твърди се, че инсталаторът на Windows 10 проверява системата на потребителя за съвместимост. Той обаче не проверява състоянието на компютъра и дали твърдият диска на устройството ще може да издържи натоварването от инсталацията на Windows 10 или дали външният софтуер, инсталиран на компютъра е съвместим с новата система“, твърди иска. Един от подписалите се под него твърди, че хард дискът на компютъра ѝ е отказал да работи, след като Windows 10 се е инсталирал без да е дала разрешение за това. Това е станало причина да си закупи нов компютър. Друг от подалите иска твърди, че той е избрал сам да бъде наложен ъпгрейда, след който съществуващите на системата му приложения са спрели да работят.

„Безплатната програма за ъпгрейд към Windows 10 беше решение, което цели да помогне на хората да се възползват от най-сигурната и продуктивна версия на Windows. Потребителите имаха право на избор дали да направят прехода към Windows 10. Ако потребител, направил ъпгрейда по време на едногодишния срок се е нуждаел от помощ с процеса по ъпгрейд, ние предлагахме множество възможности за помощ, сред които безплатна поддръжка и 31-дневен период, в който те имаха възможност да се върнат към предишната версия на Windows, която са използвали. Според нас, твърденията на заявилите иска са без основание“, твърди краткия коментар по случая от страна на Microsoft.

Вижте повече: https://www.kaldata.com

0 коментара:

Публикуване на коментар