неделя, 12 март 2017 г.

Ето докъде стига PS3 емулацията с RPCS3

Шансовете за емулация на PS3 и XBOX360 ще бъдат минимални за дълго време напред, но това не спира ентусиастите да опитват да развиват експериментални емулатори за двете конзоли.

RPCS3 е точно такъв емулатор за PS3, натоварен с наглед невъзможната задача да възпроизведе уникалния процесор Cell, който е в сърцето на мощната конзола на Sony.

Работата по него върви бавно, но вчера екипът се похвали, че вече около 90 игри могат да се считат за „играеми“, а около 300 се зареждат. Сред тях са имена като Persona 5, Atelier Rorona, Totori, Meruru, Ayesha, Ar Tonelico Qoga, Trinity Universe, Tekken 6 и Project Diva F 2nd.

Ако не виждате големи хитове в този списък, това наистина е така. PS3 е изключително трудна за програмиране и съответно за емулация конзола, така че в близко – че и по-далечно – време не бива да очаквате да подкарате Uncharted игра на компютър.

Все пак, новата версия на RPCS3 носи доста графични подобрения, оправя бъгове и поддържа геймпад. Затова ако се чувствате експериментално настроени през този дъждовен уикенд, може да опитате да си поиграете с нея.


0 коментара:

Публикуване на коментар