Новият Quake ще стане условно безплатен

Разработчиците на култовата поредица от игри Quake съобщиха, че новата игра от легендарния шутър ще има условно-безплатен модел. Директорът на екипа от разработчици Тим Уилитс съобщи, че играта ще бъде възможно да се играе безплатно, но на играча ще му бъдат наложени някои ограничения.

Екипът на Quake Champions съобщи, че играчите ще могат да играят новата версия на играта напълно безплатно, но ще е отворен само един герой – Ranger. За останалите герои ще трябва да се платят пари.
След като играта бъде пусната в свободна продажба, в магазина ще стане достъпен пакет от герои, наречен „Champion Pack“ – при закупуване на този пакет срещу еднократна фиксирана цена, играчите ще получат всичко в акаунта си. Водещите персонажи или „Шампиони“ ще могат да се използват, благодарение на вътреигровата валута, която може да бъде печелена чрез вътрешните битки.

Разработчиците твърдят, че играчите няма да бъдат дразнени от постоянна нужда на игрови пари. Що се отнася до дебюта на играта, то датата на излизане на Quake Champions в открит достъп остава в тайна.Популярни публикации от този блог

YouTube отчита сериозен спад в гледанията през 2016 г.

Visa откри иновационен център в Тел Авив

В AdBlock бе добавена функция за кеширане на популярните JS библиотеки