четвъртък, 23 март 2017 г.

Клиф Блежински не е впечатлен от развитието на VR сцената

Виртуалната реалност вече е тук. След години на къде успешни и неуспешни опити за работещи идеи, днес вече имаме функционални устройства за виртуална реалност и даже се говори вече за „VR индустрия“. Мнозина обаче не са впечатлени все още от сцената на виртуалната реалност. Един от хората, които са убедени, че VR революция
та все още не ни е сполетяла е създателят на Gears of War КлифБлежински . Той и студиото му Boss Key нямат планове за издаването на VR игра скоро и причините за това не са една и две. Инсталационната база е един от големите проблеми тук все още, споделя Блежински в интервю за Gamespot. Освен това, самите устройства не изглеждат като идеалната платформа все още, а разработчиците на съдържание се сблъскват със сериозни финансови изисквания, за да създават качествени VR преживявания.
„Виртуалната реалност ми е близка и скъпа. Самият аз имам някои идеи, които бих желал да пробвам, но отново – проблемът е в настоящото състояние на виртуалната реалност. Sony разполагат със страхотно устройство, но то е в известна степен недодялано. Тук идва и цената. И като съдържание имаме количество, но не и качество. Виждате всички онези глупави игри, изградени с помощта на Unity. „Ей, гледай, хвърлям ламаринена кутийка“. Да бе, нали, голямата работа! Нямаме истински игри и част от причините за това е този „Парграф 22“, с който си имаме работа – намирането на субсидиране за нужната VR платформа.Всъщност, не може да създадете наистина сериозна, страхотна игра за виртуална реалност за милион долара, да речем. Така че трябва да извадиш тези сериозни пари, за да я имаш“, обяснява Блежински. Той е убеден в успеха на VR забавленията, но не смята, че това ще се случи скоро. Все пак вече се вижда потенциала на технологията в конкретни заглавия, като например Eagle Flight, смята той. Блезински споделя, че преживяването му от експеримента е било като сбъдването му на негова детска мечта.

0 коментара:

Публикуване на коментар