WikiLeaks публикува първата част от секретните документи на ЦРУ: Year Zero

Първата част от новата поредица секретни документи, публикувана от WikiLeaks, засяга Централното разузнавателно управление на САЩ и носи кодовото име Year Zero. Разкритите документи като никога досега доказват, че в кибершпионажа са необходими ясни правила.

WikiLeaks анонсира публикуването на съвършено нова серия секретни документи, взети от базата данни на ЦРУ. Самата серия носи кодовото име Vault 7 (Крипта номер 7) и е най-голямата публикация за всички времена.„Първата цялостна част от поредицата се нарича Year Zero (Нулева година – Kaldata) и включва 8 761 файла и документа от изолираната вътрешна мрежа на ЦРУ с повишена сигурност, която физически се намира в Центъра за киберразузнаване на ЦРУ в Ленгли, Вирджиния„.

WikiLeaks допълва, че публикуваните документи засягат президентските избори във Франция през 2012 година, както и използването на електронната продукция на Apple, Google, Microsoft и други за шпионски цели.Всички тези документи показват рисковете, свързани с държавните хакерски операции. Много американски издателства се възмутиха от тези действия и призоваха за незабавни реформи, които да ограничат правителственото хакерство и да защитят правата на хората. Необходимо е да се изгради стройна система от правила в кибершпионажа, за да не се допуска международна неправителствена организация да се фокусира върху пресечната точка на човешките права и съвременните технологии.

Вижте повече: https://www.kaldata.com

Популярни публикации от този блог

YouTube отчита сериозен спад в гледанията през 2016 г.

В AdBlock бе добавена функция за кеширане на популярните JS библиотеки

Visa откри иновационен център в Тел Авив