неделя, 2 април 2017 г.

Отчаян системен администратор при уволнението си спря работата на всички компютри в предприятието

Бивш системен администратор използва задна врата за саботаж в работата на своята компания, но забрави да прикрие следите си.


Сега нещастният системен администратор може да получи 10 години затвор и глоба в размер на $250 000 за използването на задна врата с цел незаконно спиране работата на предприятието, в което е работел.


41-годишният Джо Вито Вензор (Joe Vito Venzor) бе уволнен от компанията за производство на обувки Lucchese Bootmaker. Той толкова се ядосал, че неговите бивши колеги не могли цял час да го изведат от сградата. След това хакерът използвал създаден отдавна таен акаунт за да спре работата на пощенския сървър, чрез който се приемат поръчките и се организират производствените процеси. И още, Вензор изтрил някои системни файлове и блокирал достъпа на служителите към техните акаунти.

Компанията извикала външни специалисти, които да разследват случая. Експертите веднага открили, че администраторът е вземал данните за акаунтите на своите колеги и ги записвал в отделен файл, който с помощта на корпоративната електронна поща изпратил в своята лична поща. Редът на акаунтите и паролите за тях съвпадал с реда на блокиране на акаунтите на служителите.

Открит е и тайния акаунт, маскиран като лазерен принтер. Според логовете, проникването е станало точно в дена на неговото уволнение.

Присъдата трябва да бъде произнесена през месец юни тази година.Вижте повече: https://www.kaldata.com

0 коментара:

Публикуване на коментар