Биткойн се извиси до над 1700 долара


Биткойн поскъпва стремглаво от началото на годината
Виртуалната валута биткойн достигна нов исторически рекорд, като премина границата от 1700 долара във вторник. Търсенето на криптовалутата расте с появата на много нови стартъпи, използващи блокчейн технология, съобщи Coindesk.
Биткойн не само преодоля $1700, но достигна $1774 тази седмица, което означава, че се насочва към атака на следващата бариера. През настоящата година виртуалната валута нараства със скокове и като се има предвид, че започна годината със спад до $900, изкачването й в кратки срокове е доста зрелищно.
Според информация от Coinmarketcap, пазарната капитализация на биткойн е достигнала $52,5 млрд. във вторник. В последните години биткойн започна да се налага като предпочитана валута те само в т.нар. „тъмен интернет”, но и сред хора, които търсят разнообразие, когато става въпрос за валутата им. Фактът, че оценката на биткойн е нестабилна, изглежда не ги притеснява.

Според повечето анализатори, дългосрочната тенденция е биткойн да поскъпва. Прокрадват се и съмнения, че в момента се формира поредният балон на пазара, и ако те се окажат верни, последващият крах само ще потвърди опасенията, че цифровите валути са нестабилни.


Популярни публикации от този блог

YouTube отчита сериозен спад в гледанията през 2016 г.

В AdBlock бе добавена функция за кеширане на популярните JS библиотеки

Visa откри иновационен център в Тел Авив