събота, 20 май 2017 г.

Ето какво трябва да направите, ако трябва да върнете изтрит файл

Да се надяваме, че няма да настъпи момента, в който ще възкликнете „О, файловете ми ги няма!“ За мнозина загубата на цифровата информация е твърде неприятна и дори фатална. Важно е да знаете какво може да се предприеме в подобен случай. Когато сте подготвени и знаете как да действате в подобни ситуации, ще можете да ограничите щетите и дори изцяло да възстановите информацията. Загубата на ценни данни може да стане по много причини. Случва се това да е човешка грешка, а понякога компютърната система се поврежда от буря, пожар или наводнение, които внезапно прекъсват захранването и могат да повредят устройството. Компютърните вируси, шпионският софтуер и други дигитални вредители също могат да манипулират и криптират личните данни. Да разгледаме основните положения в подобни ситуации и да се запознаем с основните начини за защита и възстановяване на цифровата информация.

Най-важният навик, който трябва да изградите още сега

Най-голямата грешка, често допускана почти от всички, е липсата на архиви. Най-добрият съвет за избягване на възможна загуба на ценни данни е е да се правят резервни копия. Целта на архивирането е не просто създаването на още едно копие, а поставянето на това копие в безопасно място. Преди често се практикуваше архивите да се пазят по-далече от работното място или дома, но днес може да се препоръча локално копие на диска с данни в някой електронен облак.

Когато все пак се случи да загубите файлове

Както и при другите проблеми, първото нещо, което следва да се направи е да се минимизира риска и да се спре неприятната тенденция. В случай на загуба на данни трябва да „изолирате проблема“. Така че, каквото и да правите, спрете да трупате файлове в компютъра си. Колкото повече продължавате да използвате компютъра, толкова по-трудно става възстановяването на информацията. Ако продължавате активно да използвате файловата система, данните които сте изгубили може да бъдат презаписани.

Ако сте видели, че някои файлове липсват, първо проверете, дали файлът не се намира в кошчето на операционната система. Може да има и други подобни области, в които файловете не се виждат. Проверете ги, преди да направите нещо друго.

Използвайте софтуер за възстановяване на файловете

След като сте прекратили възникването на допълнителни щети, нека видим, как може да се възстанови изгубеното. Препоръчва се използването на специализирани програми за възстановяване на файлове. Въпреки че има немалко инструменти за възстановяване на информация, има няколко важни фактора, които трябва да се вземат предвид, преди да се пристъпи към възстановяването.

Вижте цената. Възстановяването на данни е скъп бизнес и е важно да прецените, дали файловете, които искате да възстановите, струват тези пари.

Опитайте преди да платите. Повечето от тези инструменти предлагат пробна версия, която възстановява само част от информацията, но показва на какво е способна програмата и по-важното, какво изобщо е възстановимо

Прочетете отзивите. Изглежда очевидно, но още едно мнение няма да навреди. Потърсете за отзиви, прочетете блоговете и съберете допълнителна информация. По този начин ще можете да направите по-правилен избор.

Нашият избор е Remo Recover

Избрахме Remo Recover, понеже не е необходимо да бъдете експерт, за да използвате тази програма и да възстановите данните си. Има възможност за пробване преди закупуване, като по време на пробния период може да се възстановяват файлове. Програмата има версии за Mac и Windows.Ето основните възможности:

Възстановяване на файлове от FS+, HFSX, FAT16 и FAT32 раздели
Може да възстановява изтрити файлове от HDD, SSD, IDE и други
Възстановените файлове могат да бъдат записани на външно устройство, външен диск и т.н.
Може да компресира възстановените файлове за да спести място на диска
Ефективност

При тестовете, няколкото изтрити файла бяха успешно възстановени след сканиране на диска. Обикновено сканирането отнема много време и е добра идея сесията на възстановяването да бъде записана някъде, за да не се налага повтарянето на този процес отново и отново. Предлагат се и усъвършенствани функции като функцията за запис на цели дискови образи, която наистина гарантира, че няма да пострадате и много бързо можете да възстановите всичко.

Заключение

Remo Recover е наистина едно леко, но ефективно решение. Но не очаквайте, че само една версия ще е подходяща за всички възможни ситуации. Remo Recover Basic се справя с по-леките проблеми. Разработчикът предлага различни версии и по-точно Remo Recover Media и Remo Recover Pro, подходящи за сложни проблеми. Да не забравяме, че всеки софтуер за възстановяване на данни отнема много време за сканиране на дисковете. Remo Recover не е изключение, но това няма нищо общо с функционалността на софтуера и само увеличава шансовете да си върнете това, което вече сте счели за изгубено.0 коментара:

Публикуване на коментар