петък, 26 май 2017 г.

Ето как се превърта Portal без портали

Не е изненада фактът, че наскоро играта Portal беше превъртяна само за 36 минути. Интригата е в друго – играта е превъртяна без нито едно активиране на оръжието на портали. Неочаквано…

Изглежда един потребител, любител на бързите превъртания, 097AceOfSpades, в последните дни е успял да постигне нови световни рекорди в превъртането на Portal без активиране на портали. Геймърът е предпочел да се придържа към законите на физиката и по този начин да преобърне правилата на играта. Превъртането е постигнато чрез използване на прост чийт.
По принцип Portal отнема до три часа, за да се стигне до края. И, както подсказва и името, това става чрез обширната експлоатация на портали. Най-бързото превъртане с този метод е осъществено само за осем минути. 097AceOfSpades обаче сменя стратегията и използва хак за създаване на въздушни лодки. Тъй като Portal се изпълнява посредством енджина от Half-Life 2, в нея се съдържат ресурсите на старата игра, които лесно могат да бъдат пуснати из нивата чрез конзолните команди -spawn. С помощта на тези команди и въздушните лодки от Half Life 2 097AceOfSpades успява да се изкачва до недостижими без портали терени, дори да минава през стени и да се изстрелва на височина от натрупването на няколко от тези средства за придвижване. Последният рекорд на играча е 36 минути, иначе той успява да превърти Portal за близо час, когато за първи път опита метода на хакване.
0 коментара:

Публикуване на коментар