понеделник, 22 януари 2018 г.

Странно: Apple може да спре производството на iPhone X от лятото?

Днес ще говорим за едно от най-странните изказвания на популярния анализатор на Apple Минг-Чи Куо. Но преди това - в какъв контекст идва то. Новият iPhone X не е суперхитът, на който Apple се е надявала – за първото му тримесечие на пазара от него ще бъдат продадени само 18 милиона бройки, което е сравнително малко по стандартите на компанията.

882526488 sofia yordan veli4kov 5За сравнение, анализаторите предвиждаха между 20 и 30 милиона продажби, но Куо има дори по-лоша прогноза за модела. Според него през второто тримесечие на 2018 г. Apple ще пласира не повече от 13 милиона iPhone X устройства. Той смята, че това може да накара компанията да преосмисли категорично бъдещето на модела и изобщо да спре да го произвежда от средата на годината.
Едно от възможните обяснения за по-слабото търсене на iPhone X е по-бавното темпо, с което потребителите в Китай заменят своите телефони, както и това, че лъскавият дизайн и високата цена не се харесват на местните клиенти, свикнали с по-бюджетните Android телефони.
Анализаторът смята, че към септември както iPhone X, така и iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече ще бъдат изцяло заменени от ново поколение модели с още по-голям безрамков екран.

0 коментара:

Публикуване на коментар